Netflix вийшов на український ринок

Netflix_Web_Logo

Американський сервіс потокового відео Netflix оголосив про вихід на ринок у відразу 130 країнах світу. На превелике щастя українських серіаломанів (та не тільки) наша країна потрапила до цього числа. Ще кілька днів тому унікальний за своїми масштабами сервіс був доступний в обмеженій кількості країн, до яких не входили навіть кілька європейських, а вже віднині реєстрація відкрита для всіх українців, окрім тих, що проживають на територіях, на які діють американські економічні санкції.

netflix-map-countries

На жаль прогнози щодо підтримки платформою української мови доволі сумні. Поки що нам не обіцяють ні субтитрів, ні україномовного інтерфейсу. Ще однією палицею в колесі стане те, що найпопулярніші серіали «Картковий будинок» і «Помаранчевий — хіт сезону» не будуть доступні в країнах, де права на їх трансляцію належать третій стороні.

2ca63cddd54f9490efad22421891a9d1
«Картковий будинок» вдало транслюєтсья телеканалом Інтер понад два роки

Важко оцінити важливість цього кроку, адже спосіб розповсюдження (див. Відео на вимогу) та філософія сервісу у свій час стали променем світла та надії у світі, де панувала експансія великих кабельних телеканалів. Перегляди телепрограм за чітко визначеним розкладом та велика кількість надлишкового контенту, за який споживач все одно мусить платити — це те, що є на будь якому ТБ-каналі, та чого немає на Netflix.  І попит інтернет-канал (його не можна так називати, але я назву) створив неабиякий. За кілька років існування світ побачили такі прекрасні серіали, як «Картковий будинок», «Помаранчевий — хіт сезону», «Шибайголова» та нещодавня «Джессіка Джонс». Netflix вдалося не тільки дострибнути до планки якості, встановленої такими гігантами як HBO, AMC, CBS, а й e дечому їх перевершити.

chartoftheday_3153_Netflix_subscribers_n

Спосіб дистрибуції? який пропонує Netflix перейняли кілька великих медіа-гігантів.Так свої власні сервіси відео на вимогу були розроблені в таємних лабораторіях Amazon та Apple. Відразу після оголошення про розширення, акції Netflix добряче піднялися в ціні, що говорить про позитивне сприйняття цього стратегічного ходу компанії.

744

Присутність джерела якісного ліцензійного відеоконтенту на території України — це неабиякий крок уперед, адже тепер кожен охочий зможе придбати фільм або серіал, не виходячи з дому, та не думаючи про купу непотрібних дій. Оплата стандартного тарифного плану обійдеться українським кіноманам в 7,99 євро/місяць, що не так і багато, якщо порівнювати з тарифами провідних постачальників ТБ-послуг на теренах України.

Плекаймо ж надію, що керівництво Netflix визнає фінансово вигідним переклад своїх творінь українською адже в такому разі червоно-білий логотип красуватиметься на кожному другому моніторі країни. Я в цьому впевнений? А Ви?

P. S. Звісно, відеоконтент в Україні можна було купувати і до того. У нас були різні онлайн-кінотеатри, дискові крамнички, навіть Steam і Playmarket пропонують трохи відеоконтенту. Але Netflix перевершує усе це разом узяте як за обсягами, так і за якістю.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

10 найкращих серіалів для підлітків на Netflix

сексуальне виховання

«Ми будуємо Україну» у Minecraft. Відбувся благодійний стрім від Sweden for UNHCR

p.ua.we build ukraine

10 найпопулярніших фільмів на Netflix

action movies netflix

Історія Hades 2 не потребуватиме знайомства з першою частиною

hades 2

Найкращі мультсеріали для всієї родини

Найкращі мультсеріали для всієї родини

Нова Rainbow Six вийшла на мобільних з мультяшною стилістикою та роуґлайт-елементами

Rainbow Six: SMOL

Більше не ексклюзив Netflix. Valiant Hearts: Coming Home все ж таки вийде на консолях

Valiant Hearts: Coming Home

Настілка за мотивами серіалу «Дивні дива» вийде українською

дивні дива

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: