1387 звільнень, 29 скасованих ігор і 16 втрачених студій. Embracer Group поділилася досягненнями за пів року

Шведський холдинг Embracer Group виклав фінансовий звіт, який охоплює період з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року. Хайлайтами стали купа звільнень, скасування розробки нових ігор, закриття студій та слабкі показники продажів нових проєктів. Звичайно, були і гарні новини, але вони як крапля в морі серед усього іншого.

Нагадаємо, що через фінансові проблеми з неспроможністю виплатити кредит обʼємом у 2 000 000 000 доларів у червні 2023, конгломерат почав велику реструктуризацію, яка триває дотепер. За останньою інформацією залишилося покрити 761 000 000 доларів, але планується використовувати не прибутки з продажів ігор, а “перепродажу власних активів”, за словами представників холдингу.

Загалом за останні пів року було звільнено 1387 співробітників з різних студій, що складає 8% усієї Embracer Group. Закрито 7 студій, а ще 9 були перепродані або отримали незалежність. Скасовано приблизно 29 неанонсованих ігор, серед яких нова частина Deus Ex, Red Faction і перезапуск TimeSplitters, про інші проєкти нічого не відомо.

Дохід Embracer Group за останні три місяці склав 1,14 млрд доларів, а операційний прибуток — лише 26 000 000 доларів. Мобільні, настільні та фізичні видання ігор продовжують приносити чималу частину доходу конгломерату.

Продажі минулорічних ігор досі на високому рівні, серед яких найкраще себе показали: Remnant II, Dead Island 2, Chivalry 2, Goat Simulator 3, Deep Rock Galactic, Wreckfest, Risk of Rain 2, Risk of Rain Returns та Lord of the Rings: Return to Moria.

Були й новинки, які зовсім не виправдали очікувань нові релізи: Payday 3, Hot Wheels Unleashed 2, Arizona Sunshine 2 та Wildcard Football.

У цьому кварталі видавець розраховує на такі релізи:

  • Tomb Raider I-III Remastered — колекція ремастерів давніх частин пригод Лари Крофт, вже вийшла на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch, Steam та Epic Games Store.
  • Deep Rock Galactic: Survivor — спінофф Deep Rock Galactic у стилі Vampire Survivors. Гра вийшла в дочасному доступі Steam і встигла зібрати 20 000 пікового онлайну менше ніж за добу. Крім цього, у грі є українська локалізація.
  • Expeditions: A MudRunner Game – гра про долання перешкод і дослідження місцевості на позашляховому транспорті. Випуск запланований на 5 березня для PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch, Steam та Epic Games Store. Цей проєкт за російською франшизою.
  • Outcast: A New Beginning — науково-фантастичний екшн у відкритому світі вийде 15 березня на PlayStation 5, Xbox Series і Steam.
  • Lightyear Frontier — виживастик про робота у відкритому світі з’явиться 19 березня у підписці Xbox Game Pass та на платформах Xbox Series, Xbox One, Steam та Epic Games Store.
  • Alone in the Dark — перезапуск однієї з найстаріших серій горорів випустять 20 березня на PlayStation 5, Xbox Series і Steam.
  • SOUTH PARK: SNOW DAY! — гра про битву сніжками персонажів франшизи South Park, створена за участі авторів мультсеріалу. Реліз станеться 26 березня на PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch та Steam.
  • Homeworld 3 — тривимірна стратегія у реальному часі планується до релізу 13 травня лише в Steam.

Наостанок, за словами Ларса Вінгефорса, гендиректора Embracer Group, реструктуризація знаходиться на фінальних стадіях, найближчим часом заплановані кілька великих продажів, які можуть значно скоротити капітальні витрати.

Disqus Comments Loading...