1387 звільнень, 29 скасованих ігор і 16 втрачених студій. Embracer Group поділилася досягненнями за пів року

Шведський холдинг Embracer Group виклав фінансовий звіт, який охоплює період з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року. Хайлайтами стали купа звільнень, скасування розробки нових ігор, закриття студій та слабкі показники продажів нових проєктів. Звичайно, були і гарні новини, але вони як крапля в морі серед усього іншого.

Нагадаємо, що через фінансові проблеми з неспроможністю виплатити кредит обʼємом у 2 000 000 000 доларів у червні 2023, конгломерат почав велику реструктуризацію, яка триває дотепер. За останньою інформацією залишилося покрити 761 000 000 доларів, але планується використовувати не прибутки з продажів ігор, а “перепродажу власних активів”, за словами представників холдингу.

Загалом за останні пів року було звільнено 1387 співробітників з різних студій, що складає 8% усієї Embracer Group. Закрито 7 студій, а ще 9 були перепродані або отримали незалежність. Скасовано приблизно 29 неанонсованих ігор, серед яких нова частина Deus Ex, Red Faction і перезапуск TimeSplitters, про інші проєкти нічого не відомо.

Дохід Embracer Group за останні три місяці склав 1,14 млрд доларів, а операційний прибуток — лише 26 000 000 доларів. Мобільні, настільні та фізичні видання ігор продовжують приносити чималу частину доходу конгломерату.

Продажі минулорічних ігор досі на високому рівні, серед яких найкраще себе показали: Remnant II, Dead Island 2, Chivalry 2, Goat Simulator 3, Deep Rock Galactic, Wreckfest, Risk of Rain 2, Risk of Rain Returns та Lord of the Rings: Return to Moria.

Були й новинки, які зовсім не виправдали очікувань нові релізи: Payday 3, Hot Wheels Unleashed 2, Arizona Sunshine 2 та Wildcard Football.

У цьому кварталі видавець розраховує на такі релізи:

  • Tomb Raider I-III Remastered — колекція ремастерів давніх частин пригод Лари Крофт, вже вийшла на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch, Steam та Epic Games Store.
  • Deep Rock Galactic: Survivor — спінофф Deep Rock Galactic у стилі Vampire Survivors. Гра вийшла в дочасному доступі Steam і встигла зібрати 20 000 пікового онлайну менше ніж за добу. Крім цього, у грі є українська локалізація.
  • Expeditions: A MudRunner Game – гра про долання перешкод і дослідження місцевості на позашляховому транспорті. Випуск запланований на 5 березня для PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch, Steam та Epic Games Store. Цей проєкт за російською франшизою.
  • Outcast: A New Beginning — науково-фантастичний екшн у відкритому світі вийде 15 березня на PlayStation 5, Xbox Series і Steam.
  • Lightyear Frontier — виживастик про робота у відкритому світі з’явиться 19 березня у підписці Xbox Game Pass та на платформах Xbox Series, Xbox One, Steam та Epic Games Store.
  • Alone in the Dark — перезапуск однієї з найстаріших серій горорів випустять 20 березня на PlayStation 5, Xbox Series і Steam.
  • SOUTH PARK: SNOW DAY! — гра про битву сніжками персонажів франшизи South Park, створена за участі авторів мультсеріалу. Реліз станеться 26 березня на PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch та Steam.
  • Homeworld 3 — тривимірна стратегія у реальному часі планується до релізу 13 травня лише в Steam.

Наостанок, за словами Ларса Вінгефорса, гендиректора Embracer Group, реструктуризація знаходиться на фінальних стадіях, найближчим часом заплановані кілька великих продажів, які можуть значно скоротити капітальні витрати.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Розробників Alone in the Dark звільняють через погані продажі гри

alone in the dark

Керівник Embracer Group бере провину в занепаді холдингу на себе

embracer group

Творці Helldivers 2 розглядають можливість створення більших загонів гравців

helldivers 2

«Не бути як Kingdom Hearts чи Fortnite» — Helldivers 2 відкрита для кросоверів, які мають сенс

helldivers 2

Embracer Group розпадеться на три незалежні компанії

Embracer Group

«Збитки скоротилися у 7 разів» — фінансовий звіт Devolver Digital за 2023 рік

devolver digital

Take-Two звільнила 600 працівників і закрила кілька неанонсованих ігор

take two

Gearbox Publishing перейменували у Arc Games

hyper light breaker

Популярне