Nintendo на хвилях ностальгії: як воскресять GameBoy та N64

Певний успіх Nintendo Switch дозволяє японській ігротворчій корпорації не покладаючи рук грати на ностальгії різних поколінь ґеймерів по всьому світу. Люди, чия молодість прийшлася на 1996-2002 рр. добре пам’ятають тодішній флагман компанії — консоль Nintendo 64, а також її досить незграбний контролер, який дехто з гравців охрестив “третьою ногою”, не лише за форму, а ще й за функціонал. Однак ця незграбність абсолютно не завадила копіям ґеймпада 25-річної давнини розлетітись як гарячим пиріжкам. 2 листопада, всього один день (!), вони були в продажу і швиденько з нього зникли. Якщо вірити офіційному сайту Nintendo — до 2022 року. Вповільнити продажі не допомогли навіть публікації ресурсів на кшталт Kotaku, які намагалися нагадати гравцям наскільки незручним був класичний контролер.

На цьому апаратна, тактильна ностальгія на продаж не закінчується — нещодавно до асортименту ігор для Switch було додано не лише тайтли для N64, а також для GameBoy Advance та Sega Genesis (який на європейських тернах був відомий як Sega Mega Drive). Тож остання консоль теж отримала репліку класичного контролеру. Як він, так і репліка ґеймпаду N64 можуть працювати безпровідно, хоч це й трохи руйнує імерсію.

Далі — більше. Нещодавній виток інформації з надійних джерел стверджує що скоро на Свічі з’являться також ігри з класичних GameBoy та GameBoy Color. Вперше про це повідомив ще в серпні подкаст Nate the Hate, однак з тих пір новину поширили та перевірили багато видань.

Конкретно видання SlashGear згадало, що ще у 2019 році у оновленнях консолі були знайдені необхідні емулятори:

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Розробники Switch-ексклюзива Good Job! закрилися через банкрутсво

good job!

Творці Deliver Us the Moon повністю розпустили студію через фінансові проблеми

deliver us moon

Чутки: Resident Evil Revelations 3 вийде раніше за RE9 і ремейк Code Veronica

resident evil

Nintendo DS популярніша за PS5 серед молоді

ds

Зворотна сумісність ігор, але не джойконів: нові подробиці Nintendo Switch 2

switch 2

Творці Garry’s Mod видаляють з гри контент під тиском юристів Nintendo

nintendo

Nintendo проти колаборацій із власними персонажами на інших платформах

metroid

Як обрати ідеальну ігрову консоль

steamdeck