Microsoft звинуватила Sony у підкупі розробників, щоб ті не публікували ігри у Game Pass

Microsoft продовжує виборювати своє право на придбання Activision Blizzard, анонс якого відбувся у січні. Проти цього виступає компанія Sony, що вважає це монополізацією ринку та створенням неконкурентних умов. Компанії зіткнулися у Бразильському адміністративному суді щодо економічного захисту, де Microsoft вирішила грати від атаки й звинуватила Sony у підкупі ігрових розробників.

Зважаючи на те, що стратегії ексклюзивності були ядром стратегії Sony зі збільшення її присутності у ігровій індустрії, і те, що Sony лідер з дистрибуції цифрових ігор, Sony у своїй стурбованості щодо можливої ексклюзивності контенту Activision щонайменш непослідовна.

Це тільки вчергове показує страх перед інноваційною бізнес-моделлю, яка пропонує ґеймерам високоякісний контент за низькою вартістю, загрожуючи очільництву, яке роками виборювалося центрованою на пристроях та сфокусованою на ексклюзивності стратегією.

Звісно, можливостям Microsoft й надалі розширювати Game Pass заважало бажання Sony гальмувати це зростання. Sony платить за “право на блокування”, щоб завадити розробникам розміщувати свій контент у Game Pass та інших конкуруючих підпискових сервісах.

Інформація про такі угоди розповсюджувалася й раніше, зокрема про це стало відомо минулоріч під час гучної справи Apple vs Epic. Втім, це тільки підкріплює аргументацію Microsoft.

Sony не єдина компанія, що звернулася до суду, вважаючи угоду з придбання Activision Blizzard спробою монополізувати ринок. До неї у спільному позові приєдналися також Bandai Namco та Ubisoft. За словами Sony, перехід франшизи Call of Duty в безпосереднє розпорядження одного платформотримача антиконкурентне, бо в проєкту немає рівних у жанрі.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Ghost of Tsushima на ПК потребуватиме прив’язки PSN тільки для мультиплеєра

Ghost of Tsushima

Helldivers 2 зняли з продажу в Steam у понад 170 країнах і повертають гроші всім охочим

Helldivers 2

Sony готує ремастер Horizon: Zero Dawn для PlayStation 5. Але навіщо?

Horizon Zero Dawn

Популярність Helldivers 2 під загрозою через обов’язкову прив’язку до PSN

helldivers

Helldivers 2 стала сьомою найкасовішою грою, що видавала Sony

helldivers 2

Sony повертає гроші за Stellar Blade гравцям, що скаржаться на недостовірну рекламу

stellar blade

Nintendo DS популярніша за PS5 серед молоді

ds

Прибутки Xbox ростуть, попри невтішні продажі консолей

xbox