«Нє нада палітікі»: русня шантажує творців S.T.A.L.K.E.R. 2

0 днів, коли русня нічого не крала. Навіть на словах. Українська студія GCS Game World отримала погрози від “однєї з найавторитетніших і точно найбільш унікальної” спільноти шанувальників S.T.A.L.K.E.R. Болотяні створіння стверджують, що якимось чином загребли собі кількадесят ГБ матеріалів зі S.T.A.L.K.E.R. 2, зокрема, переказ сюжету, описи кат-сцен, мапи й багато концепт-артів тощо. І якщо розробники не виконають їхніх вимог до 15 березня, то ці матеріали потроху зливатимуть у мережу.

А вимоги ось такі:

  • одуматися, змінити ставлення до російських та білоруських гравців і ще й вибачитися
  • розбанити шантажиста на офіційному сервері Discord
  • повернути русняву локалізацію

Особливо цинічними в цій ситуації є фраза про начебто щире небажання росіян якось зашкодити релізу S.T.A.L.K.E.R. 2, “особливо на тлі деяких успіхів Atomic Heart, яку в цій спільноті не шанують”. Ну і ” не треба псувати гру через політику” пише створіння, яке воювало/воює на боці росіян.

Наша редакція переконана, що українська компанія, працівники якої зараз безпосередньо боронять нас від російської агресії, не вестиме перемовин з терористами (не кажучи вже про якісь поступки).

До всього, зважаючи на помітність бренду S.T.A.L.K.E.R., це ж навряд чи перша подібна ситуація — неадеквати, які погрожують зливами даних чи особистої інформації, на жаль, були, є і будуть. Плюс не слід відкидати того факту, що згадана вище русня банально бреше й блефує (от ніколи такого не було, правда?)

А ось ми й отримали коментар від GSC Game World стосовно цього інциденту. Фактично в нас повторилася історія з GTA VI — “жаждущіє справедлівасті й адекватнасті іґракі” таки вкрали робочі дані S.T.A.L.K.E.R. 2, але ці матеріали давно вже застаріли й мають мінімум спільного з кінцевим продуктом. Тож якщо русня щось і зливатиме, поширювати це нема сенсу.

Дяка розробникам! Чекаємо релізу.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Організатори фестивалю FANCON розіграють консоль, стилізовану під контейнер для артефактів зі S.T.A.L.K.E.R.

dsc08913

Документальний фільм про створення гри S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля вийде в кіно

p.ua.Епізоди

[ОНОВЛЕНО] Death from Above, гра про українського оператора дрона, отримала російську локалізацію

p.ua.death from above

[ОНОВЛЕНО] Ремастери трилогії S.T.A.L.K.E.R. уже доступні на консолях

S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy

Російські хакери викрали листи й документи вищого керівництва Microsoft

російські хакери

S.T.A.L.K.E.R. 2 отримав остаточну дату релізу. Гру перенесли на вересень

stalker 2

CAPCOM проміняла Denuvo на російський DRM-захист сумнівного походження

p.ua.capcom

S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля отримала новий трейлер! І стала найочікуванішою грою на PC Gaming Show

S.T.A.L.K.E.R. 2