Sony змінює фінансову стратегію з метою подальшого розширення

В умовах постійної конкуренції великі компанії все більше витрачають на купівлю менших студій, не бажаючи залишитися позаду. І схоже, Sony знайшли спосіб вирватися вперед.

За останні кілька років індустрія ігор пройшла через перерозподіл сил. Це сталося завдяки Take-Two, яка придбала компанію Zynga за12,7 млрд доларів, самій Sony, яка за 3,6 млрд відхопила собі студію Bungie, і Microsoft, що придбали ZeniMax Media/Bethesda Softworks за 7,5 ммлрд доларів і все ще плекають сподівання стосовно угоди з Activision Blizzard, останні новини про які ми писали ось тут. Також не варто забувати про Tencent, які систематично збільшують свої відсотки володіння у різних ігрових студіях, зокрема Ubisoft.

Sony — це величезний конгломерат різних напрямків бізнесу, що дозволяє мати більше місця для маневрів.

Щоб розширити можливості нашого зростання у середньо- та довгостроковій перспективі, нам потрібно збільшити свою присутність на ринках датчиків зображення та розважального бізнесу.

сказав Financial Times президент Sony Хірокі Тотокі

Для цього японці внесуть зміни у свій фінансовий підрозділ. Вони виведуть його на біржу, аби залучити необхідні кошти для інвестування. Зі слів аналітика MST Financial, Девіда Ґібсона, такий хід допоможе компанії бути агресивною у злиттях та поглинаннях студій.

Інвесторам план до вподоби, адже після оголошення новин ціни на акції Sony зросли.

Цікавий той факт, що використані кошти підрозділу дозволять уникнути компанії звинувачень в монополізації, оскільки новопридбані студії будуть позначатися як виробники програмного забезпечення або підтримка технічного та фінансового відділів.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Sony повертає гроші за Stellar Blade гравцям, що скаржаться на недостовірну рекламу

stellar blade

Nintendo DS популярніша за PS5 серед молоді

ds

Прибутки Xbox ростуть, попри невтішні продажі консолей

xbox

BlizzCon 2024 скасовано

Activision Blizzard

People Can Fly втратила $20 000 000 на скасованій грі

project dagger

«Більш похмура та лінійна» — Свіжі деталі Assassin’s Creed Hexe

assassin’s creed hexe

Творці Helldivers 2 розглядають можливість створення більших загонів гравців

helldivers 2

«Не бути як Kingdom Hearts чи Fortnite» — Helldivers 2 відкрита для кросоверів, які мають сенс

helldivers 2