У Steam вийшов український ретро-горор Plastomorphosis

У Steam відбувся реліз Plastomorphosis — українського горору з ретростилістикою та фіксованою камерою, створеного інді-студією VidyGames, до команди якої входить лише одна людина — українець Олег Животченко. Також у своєму доробку він має покрокову гру з елементами roguelike Forrader Hero та футуристичний шутер Re.Surs.

У Plastomorphosis гравці потрапляють у моторошний світ, де через сплески темної енергії, почали відбуватися страшні речі. Головний герой — пересічний громадянин, який намагається вижити у новій реальності, де для звичайної людини місця немає. Протагоністу пощастило бути евакуйованим у найбезпечніше місто, Модерн-Сіті. Проте, перед тим як отримати прихисток, йому потрібно пройти своєрідну перевірку на наявність «залишкового випромінювання темної матерії».

Розробник виділяє такі особливості свого проєкту, як симуляція графіки ігор початку 2000-х із використанням сучасних технологій, кінематографічна камера, таємниці, головоломки й сюрреалізм.

Гравці, які вже випробували Plastomorphosis, відмічають її схожість за наративом і загальною атмосферою жаху та нагнітання з «іграми Resident Evil/Silent hill 2000-х років».

Знімаю капелюх перед розробниками, які працювали над цією грою, тому що атмосфера тут просто ЧУДОВО-напружена з нависаючим відчуттям передчуття зла, не інакше як у серії Silent Hill.

коментар гравця у Steam

Також проєкт Plastomorphosis був номінований на Indie Cup Ukraine 2023 у категорії «Вибір критиків», у якій беззаперечну перемогу здобула гра Hollow Home, яка демонструє події, що розгорнулися у Маріуполі під час перших днів повномасштабного вторгнення.

Гра одразу у день релізу отримала знижку у 10%, яка діє до 31 січня і перетворює ціну з 119 грн на 107 грн. Тож не забувайте підтримувати українських розробників придбанням їхніх проєктів або хоча б додаванням їх до списку бажаного.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

The Witcher 3 отримає офіційний інструментарій для створення модифікацій наприкінці травня

The Witcher 3: Wild Hunt

«220 000 позитивних відгуків». Гравці повертають довіру Helldivers 2

helldivers 2

Bungie пропонує вільний доступ до трьох аддонів Destiny 2 напередодні виходу The Final Shape

destiny 2

Hades 2 вийшла в дочасному доступі!

hades 2

Sony відмовилася від примусового PSN у Helldivers 2 на ПК

helldivers 2

Ghost of Tsushima на ПК потребуватиме прив’язки PSN тільки для мультиплеєра

Ghost of Tsushima

Sony готує ремастер Horizon: Zero Dawn для PlayStation 5. Але навіщо?

Horizon Zero Dawn

Популярність Helldivers 2 під загрозою через обов’язкову прив’язку до PSN

helldivers