web analytics

Продажі PS5 у 5 разів перевищили Xbox Series, але Sony все одно розчарована

Аналітик Деніел Ахмад повідомив, що за перші три місяці 2024 року консолі сімейства Xbox Series X|S продавалися в 5 разів слабше за PlayStation 5. За цей період консоль від Sony розійшлася у 4,5 млн екземплярів, а її загальні продажі наразі склали 59,3 млн.

Що цікаво, Sony цим результатом невдоволена, адже темпи продажів PS5 відстають від PS4 — попередня консоль на цьому етапі існування вже давно перетнула позначку в 60 млн одиниць. І прийдешній анонс дорожчої PS5 Pro навряд чи покращить цю ситуацію.

Враховуючи, що під час виходу PlayStation 5 і Xbox Series X|S у 2020 році консолі продавалися в пропорції 2 до 1, а минулого року вже 3 до 1, то така ситуація точно не тішить Microsoft. Усе, що вони можуть зробити в такому випадку — це ще більш активно випускати ігри від власних студій на PlayStation, або й зовсім відмовитися від консольних ексклюзивів платформи.

Нагадаємо, що сервіс Game Pass виявився розчаруванням для компанії, його ріст зупинився, а додавання прийдешньої Call of Duty: Black Ops V досі під великим питанням. Оскільки представники Xbox впевнені, що в такому випадку продажі шутера дуже сильно впадуть.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Swift 14 AI — перший ноутбук Acer на базі Snapdragon X з ШІ, вже в Україні

p.ua.swift 14 ai 4

У Helldivers 2 посилять зброю й додадуть токсичний арсенал

helldivers2

Star Wars Jedi: Survivor отримала патч з покращенням продуктивності перед релізом на PS4 і Xbox One

Star Wars Jedi: Survivor

Microsoft скоротила 650 співробітників з ігрового підрозділу

xbox

Неадекватна ціна, непомітні покращення — Що ґеймери кажуть про анонс PS5 Pro?

ps5 pro

Анонсовано PlayStation 5 Pro з цінником у 700 доларів й релізом в листопаді

ps5 pro

Наступна частина Ratchet & Clank вийде не раніше 2030 року

Ratchet & Clank: Rift Apart

Go Mecha Ball, найдрайвовіший роуґлайк 2024 року, вийде на консолях

go mecha ball