web analytics

Steam і Spotify зникнуть з автомобілів американців (так, вони там були)

Минулого тижня на Reddit просочилася цікава новина, яку невдовзі підхопило видання The Verge (за яким інші зробили новини вже цього тижня). Один з покупців електромобілів Tesla Model X LR, виявив, що на його новому автотранспорті не буде встановлено Steam. Здавалося б, нащо взагалі ігровий сервіс на бортовому комп’ютері автомобіля? Бозна, але для власника Tesla, скандального Ілона Маска, у 2022 році це були принциповий маркетинговий момент та особиста гордість.

Що саме сталося і чи лише одна модель Tesla буде без ігор сказати достеменно важко, але ймовірно в хід пішли банальні стандарти безпеки. Автопілот-автопілотом, проте у випадку необхідності водія перемкнутись на те, що відбувається в реальності халепа може статись дуже швидко, якщо власник автівки залип в якусь AAA-гру.

Ще одна, дуже споріднена новина з’явилася вже цього тижня і стосується Spotify. У тому ж 2022 році гігант музичного стрімінґу намагався зробити свій перший hardware-продукт. Car Thing (буквально “штука для машини”, чи “штука в машині”) в руках і автомобілях обмеженої кількості людей з’явилась у квітні 2021 року, а у лютому 2022 року стала доступна широкому загалу по ціні в $90. Функціонал апарату досить-таки простий — це плеєр для прослуховування музики та подкастів в Spotify. Нічого більшого, нічого меншого.

Якщо Ви зараз подумали про те, що не купили б таке за $90, ви однозначно в більшості. Попри те, що невеликий фендом у “Штуки” сформувався, розкупали її настільки погано, що вже у липні 2022 року виробництво було повністю згорнуто. Car Thing вартував відомій шведській компанії збитків на €31 мільйонів.

Втім, щасливі власники могли ще принаймні якийсь час наслоджуватись Spotify в своєму авто окремо від телефону. І ще можуть, але аж до грудня 2024 року. Після того приладдя, ймовірніше за все, перестане працювати взагалі. Бо у прибора, єдина функція которого це підтримувати Spotify закінчиться підтримка Spotify. Компанія виклала сумний пост, в якому просить після грудня 2024 року, скинути Car Thing до заводських налаштувань і віддати кудись на переробку. Бо електронне сміття — зло.

Що ж, принаймні відволічених водіїв в цьому світі точно буде менше.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Компанія Daybreak Games придбала творців ММО Palia

palia

Steam отримав функціонал для запису ігроладу

steam запис ігроладу

Розпочався Літній розпродаж у Steam

Forza Horizon 4 приберуть з цифрових крамниць у грудні

Apple щодня втрачатиме 50 000 000$, поки не поліпшить умови для сторонніх крамниць на iOS для ЄС

app store

Black Myth Wukong обійшла всі ігри з літніх презентацій за кількістю додавань у бажане в Steam

black myth wukong

Українська Level Zero: Extraction стала однією з найпопулярніших на Фестивалі новинок Steam

level zero extraction

«Питайте в Sony, ми тільки за»: Хідетака Міядзакі хоче Bloodborne на ПК

bloodborne