web analytics

Більшість розробників вважає, що ігрова індустрія у скрутному становищі

В травні цього року платформа Game Developer Collective опитала 600 різноманітних розробників стосовно стану ігрової індустрії та її майбутніх перспектив, результати опитування виявились невтішними.

Одразу 59% розробників зійшлися на думці, що зараз ігрова індустрія у скрутному становищі через численні звільнення, закриття студій, скасування ігор і фінансові труднощі. При цьому 21% бачить поточний стан індустрії як дуже поганий, 38% думає, що він просто поганий, 26% залишилися нейтральними і 13% оцінили його як гарний.

Також 49% опитаних у сумнівах, що стан ігрової індустрії покращиться в наступні 6 місяців, 25% навпаки, очікують поліпшень, а 19% думає лише про додаткові погіршення у майбутньому.

Головними причинами 61% девелоперів визначили завищені очікування зі сторони інвесторів, одразу 58% обрали неефективний менеджмент. Серед інших факторів: роздуті бюджети (41%), конкуренція з іншими іграми (22%) та сторонніми медіа (10%), завищені маркетингові витрати (21%), нестача унікальних ідей (13%) і недостатній попит серед гравців (2%).

Наостанок, 48% штатних розробників не досягли запланованих фінансових показників, 40% вважають, що досягли лише межі беззбитковості, а 13% перевищили поставлені цілі.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

За 2023 фінансовий рік SEGA лише втратила 41 000 000$

sonic

Джейсон Шраєр випадково зрадив відомого інсайдера

pyoro jason

Black Myth Wukong обійшла всі ігри з літніх презентацій за кількістю додавань у бажане в Steam

black myth wukong

«При мені звільнень не буде»: Хідетака Міядзакі береже працівників FromSoftware

Хідетака Міядзакі

Paradox скасувала конкурента The Sims, витративши 20 000 000$ на розробку

life by you

Творці Wizard with a Gun від Devolver Digital закрили студію через погані продажі

Wizard with a Gun

Avalanche закриває відразу дві студії задля забезпечення стабільного майбутнього компанії

Just Cause

Чому покоління PlayStation 5 і Xbox Series виявилося непотрібним?

ps5 xbox series