web analytics

Digital Foundry сумніваються в спроможності PlayStation 5 емулювати PS3

У своєму новому ролику, команда Digital Foundry вирішила пояснити, чому деякі ігри краще працюють на PlayStation 5, попри вищу продуктивність Xbox Series X. А заодно й про те, чи можлива емуляція PS3 на актуальній консолі Sony.

З виходу консолей 9 покоління постійно ходили чутки, що Sony платить розробникам за кращу оптимізацію ігор на їхній платформі, а менша популярність Xbox Series і самих девелоперів спонукає не сильно акцентуватися на ньому. Однак Digital Foundry поспілкувалися із самими розробниками і дійшли висновків, що причин одразу декілька.

Першочергово у PlayStation швидший і більш оптимізований компілятор шейдерів. Завдяки ньому, деякий відсоток ресурсів консолі звільняється для кращої продуктивності в іграх, а там де компіляція триває навіть за межами стартового екрану, менш помітні статери та просідання кадрової частоти.

По-друге, програмний інтерфейс PlayStation 5 швидший за DirectX на Xbox. Розробникам легше працювати із ним, а користувачі отримують кращі роздільну здатність та FPS в іграх. При цьому Microsoft навряд чи стане повністю переписувати чи змінювати DirectX, аби наздогнати PlayStation у цьому напрямі, оскільки це займе надто багато часу з ресурсами та змусить відмовитися від усталеної архітектури, подібної до ПК.

У випадку ж коли деякі кросгенні проєкти працюють краще саме на Xbox Series X, а не PlayStation 5, то вони просто використовують застарілий API PlayStation 4, говорять Digital Foundry.

Стосовно емуляції PlayStation 3 на PS5, про яку давно ходять чутки, то експерти сумніваються, що компанія, яка не змогла в гарну зворотну сумісність більш простих консолей (PS1, PS2, PSP), несподівано осилить більш комплексну консоль.

Втім, існує примарна можливість, що ігри які не використовували можливості процесора Cell на максимум все ж вийде емулювати, а ось особливо вимогливі проєкти дуже малоймовірно.

Нагадаємо, що Digital Foundry висловлювали скептицизм стосовно прийдешньої PlayStation 5 Pro, яку, вірогідно, представлять вже у вересні на Tokyo Games Show 2024, де компанія Sony підтвердила свою присутність.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Swift 14 AI — перший ноутбук Acer на базі Snapdragon X з ШІ, вже в Україні

p.ua.swift 14 ai 4

У Helldivers 2 посилять зброю й додадуть токсичний арсенал

helldivers2

Творці FANCON i LUMOS Orchestra розігрують унікальну PS5 у стилі «Володаря Перснів»

dsc03450

Star Wars Jedi: Survivor отримала патч з покращенням продуктивності перед релізом на PS4 і Xbox One

Star Wars Jedi: Survivor

Microsoft скоротила 650 співробітників з ігрового підрозділу

xbox

Стівен Спілберг став продюсером фільму Cola Wars

p.ua.Стівен Спілберг

Неадекватна ціна, непомітні покращення — Що ґеймери кажуть про анонс PS5 Pro?

ps5 pro

Анонсовано PlayStation 5 Pro з цінником у 700 доларів й релізом в листопаді

ps5 pro