web analytics

Планета Онлайн: мережа кінотеатрів Планета Кіно відкриває онлайн-кінотеатр

3 липня 2024 року українська мережа кінотеатрів Планета Кіно виклала на своєму YouTube загадковий тизер, який обіцяв певні зміни. Про що саме йшлася мова не було зрозуміло, однак 7 липня 2024 вийшло повноцінне відео (а радше навіть документальний фільм), який анонсує новий формат діяльності відомого бренду.

Планета Онлайн — так буде називатись новий стрімінґовий сервіс (чи то пак онлайн-кінотеатр) мережі, в якому щотижня користувачів будуть чекати чотири стрічки на різний смак (тобто загалом подивитись можна буде 16 фільмів на місяць). Концепція чимось схожа на американський The Criterion Channel, та і підбір стрічок обіцяють, переважно не найбільш мейнстрімний — можливість надолужити пропущене і менш відоме з європейського та незалежного кінопросторів (але обов’язково з нагородами, фестивалями та гарними відгуками зі всього світу). Сервіс буде доступний зокрема, як мобільний додаток та на смарт-телевізорах з операційними системами Tizen та Android TV. З часом з’являться версії для MacOS та iOS. Однією з головних “родзинок” будуть тизери та трейлери власного виробництва, зроблені спеціально для сервісу. Команда Планети Кіно називіють їх “Дофільм” та “Післяфільм”, які створені для тощо, щоб налаштуватись на перегляд або ж остаточно зрозуміти чи підійде цей фільм для вас конкретно зараз, а також для надання додаткової інформації про те, що глядач міг упустити під час перегляду фільму. Весь цей контент під кожен фільм буде збирати власна команда онлайн-кінотеатру.

Запуск сервісу намічений на … найближчий час. Конкретну дату запуску буде повідомлено ось-ось. Також у 33-хвилинному фільмі можна дізнатись багато нового про те, як бренд Планета Кіно виник, як еволюціонував його дизайн і як він пов’язаний з історією українського кіно. Зокрема, навіть фірмовий шрифт бренду авторства відомого дизайнера шрифтів Дмитра Растворцева надихався українським радянським журналом «Кіно» 1930-1936 рр.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Мультсеріал “Університет Чупарського” привітав глядачів з Днем українського кіно новою серією

Flappy Bird офіційно повернеться після 10 років застою

flappy bird

Найкасовіший український документальний фільм “Яремчук: Незрівняний світ краси” вийде на Netflix 11 вересня

Назарій Яремчук

На фронті загинув український актор Андрій Касьянов

“Мої думки про кіно” — відомий український режисер Антоніо Лукіч особисто доставить передзамовлення своєї першої книги

Антоніо Лукіч

Документальний фільм “Яремчук: Незрівняний світ краси” зібрав понад 6,5 мільйонів грн. за перші два тижні прокату

Назарій Яремчук

Гурт Пиріг і Батіг написали новий саундтрек для фільму Олександра Довженка “Земля”

Олександр Довженко

Монументальне повернення після 7 років застою. Анонсовано Monument Valley 3, яка вийде у грудні

monument valley 3