web analytics
gortex

Тактичні берці та черевики: що це і чому не зовсім кросівки

Автор: PlayUA @playua

Коли мова постає про активний відпочинок чи не менш активну роботу на складній місцевості, переважна більшість людей віддасть перевагу кросівкам. Це по-перше, логічно, а по-друге — звично. Купити брендові кросівки є ділом нехитрим і перевіреним, чимось на рівні вже рефлексу. Одначе, спортивне взуття, насправді, не завжди так вже й добре підійде для видів діяльності, які пов’язані з перетином природної місцевості. То чому ж більшість людей обере їх? Бо зручно!

Звичайні чоботи чи берці можуть виявитись ідеальними для походів, однак втомлюватимуть ноги. Якщо ви все життя шукали щось, що поєднувало б надійність і бронебійність умовного GORE-TEX (хоча напрацювання цього бренду використовуються різними марками) з рівнем комфорту не менш умовного Adidas (хоча і він, місцями, користується GORE-TEX). Тож час дізнатись про новий тренд спортивного та повсякденного взуття — тактичні берці.

Що ж відрізняє тактичні берці від кросівок?..

Перше і основне, що відрізняє тактичні берці від кросівок — манжети. Цей припіднятий верх одразу ж здасться логічним всім, хто ходив по нерівних лісових місцинах, горах і у інших цікавих місцях у звичайних кросівках. Адже те, наскільки легко в кросівки потрапляють неочікувані гості у вигляді дрібного каміння, гілок та піску іноді вражає. Що ж, як і було сказано – кросівки не для того, щоб справлятись з такими навантаженням, тож наявність манжету вже вигідно виділяє берці на їх тлі, якщо мова іде по чому завгодно крім асфальтованих поверхонь.

Однак, у тактичних берців є ще багато особливостей, про які слід розказати:

  • Водонепроникність. Більша частина такичних берців оснащені водонепроникними мембранами від тих же GORE-TEX. Для цього виду взуття це дійсно потрібна властивість, а вищезгаданий манжет допоможе навіть у глибоких калюжах не дати воді затікати зверху. Що з кросівками, погодьтеся, нерідко стається за найменшої нагоди, особливо за умови відсутності довгих штанів.
  • Амортизація. Ще одна властивість тактичних берців. Хоча амортизують і кросівки, тактичні черевики трансплантують це на більш стійку до погодних умов базу.
  • Зчеплення. Як і GORE-TEX, в багатьох-багатьох випадках за зчеплення в брендових тактичних черевиках відповідає один солідний бренд Continental, назва якого багато скаже людям, які мають екстремальні захоплення на кшталт скелелазіння.

Куди ходити в тактичних берцях?

В похід звісно ж! Однак, це ще не все. Таке взуття згодиться і в горах, і в селі, і на городі, та навіть у ЗСУ! А особливо в пригоді стане жінкам. Саме ринок жіночих тактичних берців наразі розвивається дуже стрімко і певною мірою це чудо емансипації — переважна більшість взуття для перетину природи (і всіляких речей типу риболовлі і мисливства) анатомічно пристосована для чоловіків, у той час як жіночій нозі потрібні зовсім інші умови.

І до цих умов почали пристосовуватись провідні бренди взуття для активного способу життя. Але жіночі тактичні черевики — це не стільки про моду, скільки про рівні права, до яких відноситься і право пересуватись зручно.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Останні статті

Фредді Крюґер на пенсії: чи повернеться Роберт Інґлунд до свого легендарного персонажа?

Автор: Микола Єрьомін

Фредді Крюґер

Найпотужніші павербанки для геймерів: як залишатися на зв’язку під час гри

Автор: PlayUA

powerbank 03

Metaphor: ReFantazio — поради для найкращого початку гри

Автор: Олег Куліков

metaphor refantazio novo trailer

Усе, що треба знати про ремейк Until Dawn

Автор: Віталій Тарнавський

until dawn logo

Які бувають типи геймерів, і який ігровий ноутбук ідеально підходить для кожного з них

Автор: PlayUA

1920x1080 intel 01 01

Як підвищити продуктивність ноутбука без втручання в «начинку»

Автор: PlayUA

gaming laptop 01

Античіт не потрібен: Valve випустили оновлення для CS2 з брелоками

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.Зброярня cs2

Silent Hill 2, Call of Duty: Black Ops 6, Dragon Age: The Veilguard — Порадник Ґеймера: Жовтень 2024

Автор: Владислав Папідоха

lis de max caulfield hero shot 2