web analytics

Bungie звільнить 17% працівників і втратить автономію в складі PlayStation Studios

Після  релізу успішного доповнення The Final Shape для Destiny 2 здавалося, що Bungie більше не загрожує втрата творчої незалежності та звільнення співробітників. Однак сьогодні нам повідомили про скорочення 220 звичайних працівників та управлінців на високих посадах (17% від усього складу), а загалом менше ніж за рік студія скоротила близько 300 розробників (25% штату).

У заяві йдеться, що компанія до останнього намагалася пом’якшити наслідки, але рішення переорієнтувати бізнес для більш ефективної роботи в сучасних економічних умовах виявилося необхідним для їх життєздатності.

Реструктуризація й відмова від розробки численної кількості нових ігор усередині Bungie допоможе сконцентруватися лише на Destiny та Marathon, уникнути майбутніх звільнень і більш ефективно використовувати наявний бюджет. Занадто амбітні плани у минулому, промах в якості Destiny 2: Lightfall і розробка одразу кількох цілковито нових ігор старшими лідерами Destiny 2 стали причною того, що деякий час студія навіть працювала в мінус.

Водночас Bungie поглиблює інтеграцію з Sony Interactive Entertainment: близько 155 її співробітників перейдуть працювати в Sony, а 40 працівників у нову студію під керівництвом PlayStation, в якій розроблятимуть одну з цих абсолютно нових ігор, а саме екшн у науково-фантастичному всесвіті (не плутати з перезапуском Marathon). Співпраця з Sony дозволить більш ефективно розпоряджатися бюджетом і не втратити роботу цим працівникам.

Наразі в Bungie працює понад 880 людей.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

PvE шутер у всесвіті Dead by Daylight скасували, а студію розробників закрили

project t

Шутер Marathon буде платним й замінить героїв на класи

marathon

Студія, яка створила Sonic Mania, скоротила третину штату

sonic

Творці FANCON i LUMOS Orchestra розігрують унікальну PS5 у стилі «Володаря Перснів»

dsc03450

Усі працівники Annapurna Interactive звільнилися через конфлікт із власниками компанії

annapurna

Microsoft скоротила 650 співробітників з ігрового підрозділу

xbox

Стівен Спілберг став продюсером фільму Cola Wars

p.ua.Стівен Спілберг

Наступна частина Ratchet & Clank вийде не раніше 2030 року

Ratchet & Clank: Rift Apart