web analytics

Спробуйте вижити в українському горор-шутері BEYONDER

Українська студія SoFarSoFun представляє BEYONDER, новий кооперативний шутер, що поєднує інтенсивний горор, елементи роуґлайку та ностальгійну візуальну естетику пізніх 90-х. Гравці можуть ознайомитися із всесвітом BEYONDER на щойно запущеній сторінці гри у Steam, яка з’явилася сьогодні в межах Ukrainian Games Festival 2024.

BEYONDER — це кооперативний горор-шутер, в якому поєднані роуглайк та ██████. Надворі 199█ рік. У комплексі «Сосновий гай» зафіксовано порушення протоколу безпеки. Ваша команда отримує бойове розпорядження: нейтралізувати невідому загрозу. Вижити — ██обов’язкова ціль операції.

Події гри відбуваються наприкінці 1990-х років. Гравці виступають у ролі агентів тіньового Бюро, а їхнє головне завдання — розібратися із катастрофічним аномальним викидом, що стався у комплексі «Сосновий гай». Але в результаті подій, яких ніхто не міг передбачити, рутинна місія з нейтралізації паранормальної загрози швидко перетворюється на боротьбу за виживання.

ВХІДНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

БОЙОВА ЗАДАЧА: BEYONDER

ДАТА: ██.██.199█

ПОЗИЦІЯ: КОМПЛЕКС “СОСНОВИЙ ГАЙ”

СТАТУС: СЕКРЕТНО

32 години тому у комплексі «Сосновий гай» сталася кризова ситуація підвищеного ризику. Доступ до комплексу заблоковано зсередини. Усі лінії зв’язку порушено; також ████████ █████████. Даним наказую: агента ████████ перевести до зведеного загону ██████████ та швидкого реагування. Бойове розпорядження: провести розвідку обстановки, нейтралізувати усі ███████████ істоти в межах комплексу. Надання первинної ████████ та ████████ підтримки — покласти на ██████████. До виконання — негайно.

КІНЕЦЬ ЗВЯЗКУ

Щоб вижити, гравці мають зачистити комплекс, причому час на виконання завдань обмежено. Спорядження та боєкомплект також не безкінечні — тож гравцям доведеться ретельно планувати свої дії та шукати життєво важливі ресурси, що залишилися після попередніх місій.

Поки гравці перебувають у комплексі, за ними безперестанно полюють Сутності. Ці паранормальні створіння постійно змінюють власні патерни поведінки та здібності, щоб заплутати та налякати гравців. Деякі можуть вдавати із себе елементи оточення, а інші — викрадати та повертати до життя трупи загиблих агентів, яких вони використовуватимуть проти гравців під час наступних проходжень. Сутності можуть навіть підслуховувати гравців та втручатися у їх комунікацію, сіючи поміж них недовіру та страх.

BEYONDER акцентує кооперацію між гравцями: для того, щоб впоратися із загрозами комплексу “Сосновий гай”, необхідно постійно підтримувати комунікацію та працювати як одна команда… та в якийсь момент ви розумієте, що найжахливіша загроза весь цей час була зовсім поруч.

Головні особливості гри:

  • Очікуйте на будь-що. Кожне проходження гри станеться щось непередбачуване. Гравці починають місію із обмеженою інформацією, а оточення та вороги постійно трансформуються, щоб заскочити їх зненацька. Вашим побратимам довіряти не можна; комунікація, планування та імпровізація — три ключі до успіху.
  • Перегони із часом. Час на виконання завдання обмежено. Чи ви витратите цей час на розвідку, ризикуючи привабити ще більше Сутностей, чи увірветеся в комплекс наосліп? Вирішувати вам, але пам’ятайте: кожне рішення має наслідки.
  • Невимовний жах. У BEYONDER, ваш головний супутник — це жах. Чи то Сутність маніпулює вашими відчуттями, чи то ви самі підозрюєте, що ваша товаришка не та, за кого себе видає — атмосфера гри просякнена страхом. Що чекає на вас за поворотом — невідомо.
  • Виживайте у стилі 90-х. Візуальна лоуфайна естетика BEYONDER відсилає до славетних шутерів кінця 90-х — події гри невипадково відбуваються саме в цей час. Однак жахає те, чого не видно.
  • Імпровізуйте. Шукаючи хоч якісь ресурси, бо у вас несподівано закінчився боєкомплект, чи змінюючи стратегію через надто вже розгнівану Сутність, треба приймати рішення швидко — інакше з комплексу не вибратися.
  • Не довіряйте нікому. Комунікація у команді — ключ до успіху. Але будьте напоготові: Сутності можуть підслуховувати чи порушувати ваші розмови, маскуючись під загиблих агентів. Завжди перевіряйте, із ким ви насправді говорите. Від цього залежить ваше життя.

Заснована у 2018 році, студія SoFarSoFun зведена на міцному фундаменті із десятиліть важкої праці. Команда розробників-ветеранів працює разом вже понад 18 років — таке нечасто зустрінеш в ігровій індустрії. Це показник ефективності їхньої співпраці, рівня експертності та сили їхнього бажання створити щось дивовижне. Розробники застали й епоху стратегій початку 2000-х (Lethal Dreams), і еру екшн-ігор для PS3 (Topatoi), і зародження мобільного геймінгу, й інді-революцію на Steam (Collapsed).

Щоб стежити за розробкою гри та майбутніми новинами, підпишіться на розробників у соціальних мережах!

Ми ж ще раз нагадуємо, що продовжується третій Фестиваль українських ігор! Вже зараз став сила-силенна ігор, що варті вашої уваги. Додавайте в бажане, купуйте, що сподобається — підтримайте наших розробників!

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Творці Ghostrunner готують одразу три нові гри до 2029 року

gxxwd5hwmaatyffd

PvE шутер у всесвіті Dead by Daylight скасували, а студію розробників закрили

project t

GSC Game World анонсували документальний фільм про створення S.T.A.L.K.E.R. 2

p.ua.war game

Нова Battlefield поверне сучасний сетинг, класи та ліміт на 64 гравця

battlefield concept

Шутер Marathon буде платним й замінить героїв на класи

marathon

Активну підтримку Splatoon 3 припиняють через 2 роки після релізу

splatoon 3

Анонсовано безкоштовний шутер в стилістиці аніме Fate Trigger: The Novita

fate trigger the novita

Go Mecha Ball, найдрайвовіший роуґлайк 2024 року, вийде на консолях

go mecha ball