web analytics

Неадекватна ціна, непомітні покращення — Що ґеймери кажуть про анонс PS5 Pro?

Анонс PlayStation 5 Pro ґеймери зустріли здебільшого негативно. Під відео технічної презентації на офіційному каналі PlayStation глядачі залишили цілих 133 тисячі дизлайків при 90 тисячах лайків, а в соцмережах більшість не розуміє сенсу нової консолі.

Найголовніша проблема нової PS5 Pro — ціна. Несподівано 700 доларів перетворилися на 800 євро (883 долари) чи 700 фунтів стерлінгів (915 доларів). Враховуйте, що це без урахування податків, дисковода й вертикальної підставки, які тепер треба докуповувати окремо — усе разом робить ціну більшою за 1000 доларів.

Сама презентація відчувалася дуже поверхневою: нам демонстрували або ігри покоління PS4, або ті, які вже гарно працюють на PS5. При порівнянні Marvel’s Spider-Man 2 на PS5 і PS5 Pro можна помітити покращення в чіткості, але погіршення в тінях, тобто проміняли шило на мило.

Дехто почав посилатися на інфляцію, як причину високої вартості консолі, однак якщо додати до PS5 Pro тільки дисковод, то вона вже коштуватиме як PS3 свого часу, найдорожча консоль сімейства PlayStation, що погано продавалася через завищений цінник.

Деякі користувачі почали наводити в приклад Xbox Series X на 2 терабайти, яка коштує 600 доларів, нібито PS5 Pro значно краща за не надто вищу ціну. Однак вони, мабуть, забули, що Xbox має дисковод, якщо додати його вартість до PS5 Pro, то різниця стає вже більш суттєвою.

Технічні гуру Digital Foundry говорять, що Sony обрала невдалий формат для презентації та демонструвала ігри, які не мають проблем у режимі продуктивності. Набагато доречніше було би показати Black Myth: Wukong, Final Fantasy XVI, Star Wars Jedi: Survivor, Immortals of Aveum тощо. Технології PSSR, яка є головною причиною існування PS5 Pro й зможе видавати кращий візуал в 4K, зовсім не приділили уваги.

Нагадаємо, продажі консолей PS5 за перший квартал цього року вже суттєво знизилися з 3,3 млн до 2,4 млн екземплярів, що є досить слабким результатом для покоління, яке перебуває на середині свого життєвого циклу. Це визнає і сама Sony. Але замість того, щоб знижувати цінник базової версії після анонсу дорожчої проміжної версії, компанія не робить жодних кроків для стимулювання продажів консолі. Адже більшості чинних власників PS5 апґрейд не потрібен. А от нові користувачі не факт що доєднаються до сімейства PlayStation саме з дорожчої Pro консолі.

Якщо Sony таким чином прогріває аудиторію під майбутній цінник PS6, то це може спричинити такий же слабкий старт наступного покоління, який свого часу був у PS3.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

У Helldivers 2 посилять зброю й додадуть токсичний арсенал

helldivers2

Star Wars Jedi: Survivor отримала патч з покращенням продуктивності перед релізом на PS4 і Xbox One

Star Wars Jedi: Survivor

Анонсовано PlayStation 5 Pro з цінником у 700 доларів й релізом в листопаді

ps5 pro

Наступна частина Ratchet & Clank вийде не раніше 2030 року

Ratchet & Clank: Rift Apart

Baldur’s Gate 3 отримала офіційну підтримку модифікацій на ПК

bg3

Платформер Astro Bot став найвище оціненою грою 2024 року

astro bot

Sony закриває сервери шутера Concord усього за 2 тижні після релізу

Concord

Офіційна підтримка модів у Baldur’s Gate 3 з’явиться вже наступного тижня

baldur’s gate 3