web analytics

LinkedIn збирає дані користувачів, щоб тренувати штучний інтелект

Сайт для пошуку роботи й соціальна мережа корпоративно-офісного спрямування LinkedIn досить часто потрапляє у скандали, пов’язані з сумнівною безпекою користувацьких даних. Багато хто згадає масивний злам цієї мережі, який відбувся в серпні 2023 року, але новий скандал пов’язаний не стільки з хакерами, стільки з не дуже чесними діями вже самого сайту.

Мова йде про те, що в налаштуваннях облікових записів непомітно з’явився новий пункт, де ви можете однім кліком або дозволити, або заборонити використання ваших даних для тренування моделей штучного інтелекту. Як помітив протестний рух проти неврегульованого використання ШІ, Animation Workers Ignited, за замовчуванням мережа вважає, що ви вже давали такий дозвіл.

Animation Workers Ignited — протестний рух проти штучного інтелекту, який переважно складається з професійних аніматорів. Вони резонно не хочуть, щоб студії заміняли їхню кропітку роботу низькоякісним трейсинґом від різних моделей ШІ. Частково це відбувається вже, тому одним з методів Animation Workers Ignited обрали висловлювання в дуже різкій манері. Наскільки це працює, покаже час.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Microsoft Copilot: швидке вирішення повсякденних завдань

microsoft copilot 01

Swift 14 AI — перший ноутбук Acer на базі Snapdragon X з ШІ, вже в Україні

p.ua.swift 14 ai 4

Acer представили TravelMate P6 14 AI — один з перших бізнес ноутбуків з функцією Copilot+

p.ua.acer travelmate

10 мультсеріалів, що були незаслужено знищені своїми студіями

untitled

Перший рушій на основі штучного інтелекту GameNGen від дослідників з Google: на що він здатен і чому це може стати революцією ігрової індустрії

Doom

Jitter — українська гра про ШІ космічного корабля. Демоверсія вже у Steam

jitter

Штучний інтелект у ваших вухах: чому вам сподобаються Samsung Galaxy Buds3

Гільдія акторів вийшла на страйк через використання ШІ в іграх

p.ua.sag aftra strike

Популярне