web analytics

Найбільша телекомпанія США подала до суду на Warner Bros. через серіал про Гаррі Поттера

Американська медіакорпорація Comcast подала до суду на Warner Bros. Discovery через відмову долучити Sky (одну з численних дочірніх телекомпаній Comcast) до виробництва нового серіалу про Гаррі Поттера, що є порушенням угоди, укладеної в 2019 році.

За умовами договору, WB зобов’язані надавати можливість партнерської роботи над своїми проєктами. Протягом року таких проєктів має бути принаймні чотири. І майбутній серіал про хлопчика, який вижив, підпадає під цей критерій.

Однак у позові, що було подано у п’ятницю до федерального суду Нью-Йорка, зазначається, що Warner Bros. не виконують свою частину домовленості. Навпаки вони роблять все для того, щоб не допустити цього.

Компанія Warner Bros. Discovery значною мірою нехтує угодою й намагається зберегти серіал про Гаррі Поттера для себе, щоб його можна було використовувати для запуску потокового сервісу MAX в Європі.

— йдеться у скарзі Sky

За їхніми словами, цей судовий процес — ніщо інше як спроба захистити власні інтереси та права на виробництво й розповсюдження контенту, який потенційно матиме успіх. У позові також йдеться про те, що WB ніколи не дотримувався своєї частини угоди сторін і саботували співпрацю.

У відповідь на позов представники компанії Warner Bros. Discovery заявили, що спірні ліцензійні угоди закінчаться до кінця 2025 року і що звернення до суду — це спроба отримати вплив на проєкти (та вигоду з них), які будуть випущені після завершення термінів.

Варто зазначити, що й самі Warner Bros. переживають не найкращі часи. Після втрати прав на трансляцію НБА, компанії довелося закрити свої кабельні канали та зробити акцент саме на стрімінгову платформу MAX, де має вийти майбутній перезапуск світу магії.

Нагадаємо, що кастинг серіалу вже розпочався, а його вихід запланованого на 2026 рік.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Epic Games подала судовий позов на Google і Samsung за автоблокування сторонніх додатків

epic games

Померла Меґґі Сміт, зірка фільмів про Гаррі Поттера і серіалу «Абатство Даунтон»

p.ua.Меггі Сміт

Розробники Goddess of Victory: Nikke вибачилися за схожість персонажа з роботою японської художниці

nikke

Другий сезон «Аркейн» отримав точну дату релізу

arcane

Nintendo з Pokémon Company подали судовий позов на творців Palworld

pokemon video groserias comikeria

Гарі Олдман не проти зіграти Дамблдора у новому серіалі від HBO

p.ua.Гарі Олдман

Почався кастинг на серіал про Гаррі Поттера від НВО

p.ua.harry potter max

Артбук за серіалом «Аркейн» отримає офіційне українське видання в 2025 році

arcane

Популярне