web analytics
until dawn logo

Усе, що треба знати про ремейк Until Dawn

Автор: Віталій Тарнавський @erleke

Серед усіх горор-ремейків, які виходили за останні роки — від Resident Evil 2-4 до Dead Space і майбутнього Silent Hill 2Until Dawn здавався найнесподіванішим варіантом, але водночас точно заслуговував на оновлення. Оригінальна гра вийшла ще у 2015 році на PS4, і хоча її майже не рекламували, продажі перевершили всі очікування Sony. Вона також принесла славу студії Supermassive Games, яка потім взялася за серію таких інтерактивних горорів The Dark Pictures Anthology.

Until Dawn всі ці роки залишалася ексклюзивом PS4, не отримавши ремастера чи оновлення для PS5. І ось нарешті 4 жовтня ми отримали реліз Until Dawn для PS5 і ПК. Це повний ремейк, створений з нуля для сучасних консолей. Коштує він 2000 гривень і пропонує нові можливості, покращену графіку та багато іншого. Про те, що оновилось у ремейку, я зараз вам і розкажу.

Розробники — Ballistic Moon

Це повний ремейк, але розробкою займається не Supermassive Games, а студія Ballistic Moon, заснована трьома колишніми розробниками Supermassive, які працювали над оригінальною грою. Тож можна сказати, що дух Supermassive тут усе ж на місці.

Новий рушій, а саме Unreal Engine 5

Гру повністю перенесли на Unreal Engine 5, що дозволило суттєво підняти якість графіки. Зокрема, були покращені текстури, матеріали й рідини, а значить кров і сніг виглядатимуть ще реалістичніше. Це особливо важливо, адже сніг і вода відіграють велику роль у грі.

Оновлений пролог

Хоча основна сюжетна лінія залишилася незмінною, пролог отримав кілька важливих оновлень, які мають додати більше емоційного ефекту. Тепер ми більше часу проведемо з родиною Вашингтонів, а також отримаємо більше контексту до подій, які призводять до основної історії.

Покращені анімації обличчя й рухів

Моделі персонажів стали набагато детальнішими й реалістичнішими. Вони також мають природніші анімації, починаючи з мови тіла і закінчуючи виразами обличчя.

Реалістичні поранення й нові смерті

Тепер персонажі отримують більш реалістичні поранення — синці, порізи і подряпини виглядають значно правдоподібнішими. А сцени смерті персонажів оновили: чи вони змінилися кардинально, чи просто виглядають більш вражаюче — дізнаємося під час гри.

Нові тотеми голоду

В оригіналі були тотеми різних кольорів, які показували події, що могли статися (смерті персонажів, вибори тощо). У ремейку з’явиться новий тип тотемів — Голод, але що саме він означає, поки неясно. Це точно додасть ще більше таємниць і стимул досліджувати світ гри.

Нова камера від третьої особи

Зміни в кінематографії додали деяким сценам новий, крутіший вигляд. Але найбільша новинка — це камера від третьої особи, яка пропонує інший погляд на події і робить розповідь більш інтимною. Оригінальні фіксовані ракурси також залишили, але тепер вони існують поряд із новою системою огляду.

Нові місця для старих тотемів

Навіть якщо ви вже знаєте гру вздовж і впоперек, не думайте, що зможете легко зібрати всі тотеми. Локації для них змінили, тож вам доведеться ретельно обшукувати кожен куточок.

Нові зони та взаємодії

Хоча великих нових локацій немає, розробники обіцяють «невеликі нові області» для дослідження. Там будуть нові взаємодії, які допоможуть краще зануритися в світ гри й отримати додаткові сюжетні подробиці й нагороди за дослідження.

Нова музика й покращений звук

Музика й звукові ефекти завжди були важливими елементами горор-ігор. Ремейк Until Dawn отримав новий саундтрек від композитора Марка Корвена (відомого за фільмами «Маяк» і «Відьма»), тож можемо очікувати на атмосферну й моторошну музику.

Нові функції ПК версії

У версії для ПК будуть підтримуватись Nvidia DLSS 3.7, AMD FSR 3.1, розблокована частота кадрів і контролери DualSense. Також гра підтримує ультраширокі монітори зі співвідношенням сторін 21:9.

Трасування променів

У грі буде доступне трасування променів для тіней, відбиттів й затінення оточення, що зробить графіку ще реалістичнішою.

Системні вимоги

Для мінімальних налаштувань (720p/30 FPS) потрібен Core i7 4790K або Ryzen 5 1500X, 8 ГБ оперативної пам’яті і GeForce GTX 1660 або аналогічна карта. Щоби грати на 1080p/60 FPS на середніх налаштуваннях, вам знадобиться Core i5 8600 або Ryzen 7 2700X і RTX 2060.

Нові налаштування доступності та Stay Calm

Розробники додали нові налаштування доступності, а також альтернативу для механіки «Не рухайся», яка тепер називається Stay Calm і буде корисною для гравців, у яких немає контролера з гіроскопом.

Обов’язковий акаунт PSN на ПК

Як і в God of War Ragnarök, для гри на ПК знадобиться акаунт PlayStation Network, навіть попри те, що це одноосібна гра.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Останні статті

Які бувають типи геймерів, і який ігровий ноутбук ідеально підходить для кожного з них

Автор: PlayUA

1920x1080 intel 01 01

Як підвищити продуктивність ноутбука без втручання в «начинку»

Автор: PlayUA

gaming laptop 01

Античіт не потрібен: Valve випустили оновлення для CS2 з брелоками

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.Зброярня cs2

Silent Hill 2, Call of Duty: Black Ops 6, Dragon Age: The Veilguard — Порадник Ґеймера: Жовтень 2024

Автор: Владислав Папідоха

lis de max caulfield hero shot 2

Настільні ігри для навчання і саморозвитку: обираємо і дізнаємось нове про себе

Автор: PlayUA

Топ-50 блогерів України: підтримайте друзів порталу PlayUA

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.топ 50 vote

Які заходи варто відвідати на другому фестивалі «Книжкова країна»?

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.Книжкова країна

Історія помсти з новими героями. Що показали у трейлері «Балерина», спін-оффу Джона Віка

Автор: Андрій Присяжний

john wick ballerine