web analytics

Колишні розробники Disco Elysium вже заснували чотири окремі ігрові студії

Естонська студія ZA/UM, завдяки якій вийшла рольова детектива гра Disco Elysium, після конфлікту керівництва з ключовими розробниками продовжує розпадатися і наразі ми вже знаємо про чотири окремі колективи, три з яких заявили про себе сьогодні.

Перша студія Longdue не розкриває точних подробиць про свій склад, лише говорить, що складається з колишніх розробників Bungie, Rockstar та ZA/UM, останні працювали над Disco Elysium та її скасованим сиквелом. Нове творіння команди описують як психогеографічну RPG, де рішення гравця змінюватимуть світ та персонажів.

Друга студія Dark Math Games складається з 20 розробників початкової команди розробки Disco Elysium, включно з артдиректором Тімом Альбертом. Їх дебютною грою стане XXX Nightshift — самітня детективна ролівка в науково-фантастичному сетингу з унікальною динамікою компаньйона, який створює різні шляхи для розкриття справ.

Третя студія Summer Eternal оголосила про своє заснування останньою. Її склад наступний — Арго Туулік (сценарист Disco Elysium, скасованих сиквела та розширення), Ольга Москвіна (сценаристка Disco Elysium), Ленвал Браун (голос The Final Cut), Дора Клінджіч (сценаристка скасованого розширення до Disco Elysium), Анастасія Іванова (концепт-художниця ZA/UM), Майкл Освелл (графічний дизайнер ZA/UM). Команда працюватиме теж над рольовою грою, яка обіцяє перевершити Disco Elysium.

Нагадаємо, що Роберт Курвіц та Олександр Ростов, ключові розробники Disco Elysium, не мають відношення до всіх згаданих студій, оскільки ще в червні 2022 року заснували власну студію Red Info, яка також працює над рольовою грою в дусі Disco Elysium. Їх фінансує китайська компанія NetEase.

Якщо повернутися до ZA/UM, то останні новини від них поступали про звільнення співробітників й скасування всіх проєктів, які хоч якось пов’язані з Disco Elysium.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Анонсовано стильну покрокову тактику про мехів NITRO GEN OMEGA

nitro gen omega

Dragon Age: The Veilguard матиме найкращу систему супутників у серії, запевняє BioWare

dragon age veilguard

Чутки: Мобільна Destiny Rising від Bungie й NetEase все ж побачить світ

destiny rising

NetEase закриває японську студію, яка тільки вчора випустила jRPG Visions of Mana

visions of mana release date 06 12 24

Творці CrossCode анонсували нову гру Alabaster Dawn

albaster dawn

Творці Dishonored i Fallout: New Vegas показали перші матеріали своєї нової гри

wolfeye

Творці Dauntless скасували фентезійний аналог Minecraft

project dragon

IO Interactive розробляє фентезійну RPG i екшн про агента 007 гарними темпами

project 007 + project fantasy

Популярне