web analytics

Steam тепер пише, що ви купуєте ліцензії, а не ігри

Нещодавно в США, штаті Каліфорнії, прийняли закон, що продавці цифрового контенту не мають вводити в оману покупців, нібито вони купують повноцінний продукт, а не просту ліцензію, яку в будь-який момент можуть відкликати. Сюди входить будь-який цифровий контент музика, фільми, телешоу, електронні книги та відеоігри. Хоч закон набуде чинності лише в одному штаті з 2025 року, але в крамниці Steam гравці з усього світу вже помітили перші зміни.

Тепер при придбанні будь-якої гри вам пишуть: «Купуючи цифровий продукт, ви отримуєте ліцензію на нього в Steam». Схожа інформація має також з’явитися в Xbox Store, PlayStation Store, Nintendo eShop та Epic Games Store, але поки її там немає.

Член Асамблеї Каліфорнії Джекі Ірвін говорить, що через падіння продажів цифрових носіїв потреба в захисті прав споживачів при купівлі цифрових медіа стає все більш важливою, додаючи, що неправдива та оманлива реклама продавців цифрового контенту, які помилково інформують клієнтів, що вони є власниками своїх покупок, має відійти в минуле.

Хоч таке починання вже можна назвати чудовим першим кроком для інформування тих, хто досі не знав, що купує прості ліцензії, але для справжнього захисту споживачів вже потрібно думати на крок уперед, як уберегти їх поточні та майбутні цифрові придбання.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

jRPG Metaphor: ReFantazio продалася накладом у мільйон копій за першу годину

Metaphor: ReFantazio

Dragon Ball Sparking! ZERO став лідером серед всіх файтинґів за онлайном у Steam

dragon ball sparking! zero

Оригінальна Red Dead Redemption вийде на ПК у кінці жовтня

red dead redemption

«Persona наступного покоління»: перші оцінки jRPG Metaphor: ReFantazio

Metaphor: ReFantazio

Один із найслабших стартів ігор Sony на ПК відбувся у ремейка Until Dawn

until dawn

Sony зняла з продажу оригінальну Horizon Zero Dawn

Світ дикої природи Horizon Forbidden West

Які бувають типи геймерів, і який ігровий ноутбук ідеально підходить для кожного з них

1920x1080 intel 01 01

«Дуже вдале відновлення класики»: перші оцінки ремейку Silent Hill 2

silent hill 2

Популярне