Chernobylite покаже вам такі жахи Зони, яких ви ніколи не бачили у S.T.A.L.K.E.R.

Аномалії, артефакти, мутанти, різнобарвні угруповання від гопників до військових — ось що довгі роки було атрибутами Чорнобильської Зони в ігротворенні завдяки серії S.T.A.L.K.E.R. Втім, цей сетинг має в собі значно більше потенціалу для розповіді значно колоритніших історій, що і вирішила показати польська студія The Farm 51 у своєму науково-фантастичному жахастику Chernobylite.

Chernobylite — це survival horror, де нам дістанеться роль науковця, якому замолоду пощастило врятуватися після Чорнобильської трагедії, і 30 років потому він повертається у Зону, щоби зустрітися з демонами минулого та розгадати таємницю невідомої речовини, яка перетворює околиці ЧАЕС на фантасмагоричний кошмар.

Оскільки наш герой — науковець, то дослідження, аналіз чужорідних речовин та крафтинг необхідних припасів даватимуться йому легше, ніж власне виживання та бій. Для цього гравець зможе заручитися підтримкою сталкерів, які за певну ціну проведуть куди треба і допоможуть уникнути патрулів військових. Що цікаво, за словами розробників, кожен сталкер має свої глобальні цілі, які переслідуватиме незалежно від нас. Нам виявилося по дорозі — от і добре, маємо напарника; виник конфлікт інтересів — і раптовий попутник може стати смертельним ворогом.

Втім, сталкери та військові — це лише верхівка айсберга. Найстрашнішими тут будуть надприродні небезпеки, які калічитимуть не стільки тіло, скільки свідомість. І як кажуть творці гри, це аж ніяк не звичні “мутанти” чи “аномалії”, а щось значно, значно химерніше. До всього, ситуація в ігровому світі поступово погіршуватиметься. З кожним новим днем не лише ваших припасів і взаємодовіри зі сталкерами ставатиме менше, а й патрулі військових будуть все уважнішими, чорнобиліт (уже згадана речовина) деформуватиме реальність сильніше і стріха головного героя поїде все далі.

Нелінійний  сюжет з купою опціонального контенту, система сталкерів, які в реальному часі переслідують свою мету (за іронією, саме таку нам обіцяли ще в першому S.T.A.L.K.E.R.), вигадливі загравання з фізикою та колоритні психози головного героя — нам, звісно, хочеться, щоби у релізній версії вони були такими ж крутими, як і на папері, але поки все це під знаком питання (як і вихід S.T.A.L.K.E.R. 2 у 2021 році). А от те, що Chernobylite матиме найавтентичнішу Зону відчуження — це безсумнівно. The Farm 51 не просто здійснила десятки експедицій у Зону та створила на основі відзнятих матеріалів “тур по Чорнобилю” для Samsung VR. Компанія останніх років посилено працювала над власною технологією сканування місцевості, успішно застосувала її при створенні локацій в Get Even, і тепер настала черга ретельно перенести околиці ЧАЕС та зробити просто достовірні модельки ще й красивими завдяки UE4.

Chernobylite вийде цього року, хоча точна дата релізу поки невідома. Втім, додати її до переліку бажаного у Steam (так-так, Steam, а не EGS) можна і зараз.

Якщо ви проґавили, то на Games Gathering ми змогли поспілкуватися з творчим керівником гри і розпитати його про чимало інших особливостей Chernobylite.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Організатори фестивалю FANCON розіграють консоль, стилізовану під контейнер для артефактів зі S.T.A.L.K.E.R.

dsc08913

Документальний фільм про створення гри S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля вийде в кіно

p.ua.Епізоди

Стрім S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля (Legends of the Zone Trilogy)

S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля (Legends of the Zone Trilogy)

[ОНОВЛЕНО] Ремастери трилогії S.T.A.L.K.E.R. уже доступні на консолях

S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy

Про S.T.A.L.K.E.R. 2, ребрендинг VG Entertainment та долю Survarium: інтерв’ю з Русланом Діденком

Про S.T.A.L.K.E.R. 2, ребрендинг VG Entertainment та доля Survarium: інтерв’ю з Русланом Діденком

S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля отримала новий трейлер! І стала найочікуванішою грою на PC Gaming Show

S.T.A.L.K.E.R. 2

S.T.A.L.K.E.R. 2 матиме кампанію на 40 годин і 4 кінцівки — Нові подробиці від GSC Game World

Чому ігрові фракції та їх «сіра мораль» зазвичай невдалі? (Аномальний Притулок)

Знімок екрана 2023 10 12 165303