Tales from the Loop

Tales from the Loop: Світ Сімона Столенхага. Огляд артбука

Автор: PlayUA @playua

Це матеріал від дописувача. Авторську орфографію та пунктуацію збережено.

Tales from the Loop — це вдалий представник рідкісного жанру альтернативної історії. Уявіть, що в певний момент у минулому відбувається подія, яка повністю змінює майбутнє, а всі начебто знайомі нам речі зазнають незвичних (і неможливих у нашій реальності) змін. У світі  шведського художника Сімона Столенхаґа після Другої світової війни всі ресурси людства були направлені не на розробку озброєння, а на розвиток фундаментальної науки.

Що ж із цього вийшло?

Десять років тому Сімон почав малювати добре знайомі йому з дитинства пейзажі провінційної Швеції. Звичайні будинки, старенькі седани, засніжені поля, тихі озера. Але в кожне зображення він додавав щось футуристичне — двоногих роботів, летючі вантажівки, напівзруйновані механізми і навіть динозаврів. Його роботи облетіли весь інтернет, і через кілька років він зібрав свої ілюстрації в окремий артбук, додав невеличку історію, яка зв’язала все докупи та створив свій художній всесвіт.

У 70-х роках у Швеції побудували Прискорювач часток, названий Петлею. У ньому вчені проводили всілякі експерименти з простором і часом. Петлею керувало шведське державне агентство і все було дуже засекречено. Тут і там відбувалися загадкові події, але все ретельно приховувалося від широкого загалу. Через багато років, в кінці 80-х, Прискорювач був закритий, а агентство розформовано.

Артбук Tales from the Loop — це графічний переказ дитячих “спогадів” Сімона, який жив в ті альтернативні 80-ті, коли проект Прискорювача вже зазнав занепаду. У коротких замітках Сімон розповідає, як він зі своїм другом Олафом досліджував передмістя, знаходив загадкові технології і ставав свідком дивовижних подій.

За своїм антуражем Tales from the Loop найбільше схожа на серіали Stranger Things і Dark, а також на гру Generation Zero (розробники якої якраз і надихалися роботами Столенхаґа). Двоногий сервісний робот Paarhufer MK79, комбайн на магнітних дисках, хлопчик з кібернетичної рукавичкою — Сімон розповідає історії, які могли статися з будь-якою дитиною, яка б жила у такому футуристичному світі.

Після Tales from the Loop Сімон випустив ще дві подібних книги, а Amazon зняв невеличкий серіал під такою ж назвою. Наповнений своєю дитячою філософією, вигаданою ностальгією і особливою атмосферою затишку, артбук Tales from the Loop притягує і змушує повірити в цей світ. Повірити так, немов ти сам став свідком тих подій — так, дійсно, все так і було, добре пам’ятаю.

Офіційний трейлер Tales From the Loop

Tales from the Loop

Наша мета — робити круті заходи, залучати професіоналів індустрії, збирати найрідкісніші артбуки і розповідати про них. Підписуйтесь на наш канал і соціальні мережі (Facebook та Instagram) — попереду багато цікавого!

Команда AB Library

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Останні статті

Пригоди новачків продовжуються. Безжальна Німеччина. Огляд третього етапу WarmUp League Spring Cup 2024

Автор: Андрій Присяжний

image 2024 04 16 19 21 00

Яскраве випробування нового автодрому. Огляд третього етапу 7DRIVE TCR Championship

Автор: Андрій Присяжний

5

Valve повернули Dust2 і зміну рук у Counter-Strike 2

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.cs2 left hand

Як почати читати мангу

Автор: PlayUA

manga 02

Перемога вкутана пітьмою. Огляд третього етапу кубку Porsche Supercup 2024

Автор: Андрій Присяжний

p.ua.porsche supercup 2024

Міна в Counter-Strike 2 — плюси, мінуси, підводні камені

Автор: Андрій Присяжний

peter grinbergs 55 claymore4

День дебютів. Огляд другого етапу 7DRIVE TCR Championship

Автор: Андрій Присяжний

3

Як обрати ідеальну ігрову консоль

Автор: PlayUA

steamdeck