web analytics

Хідео Коджіма оцінив український фільм «20 днів у Маріуполі»

Легендарний японський геймдизайнер Хідео Коджіма часто пише у своєму твіттері про переглянуті фільми. І сьогодні там з’явився його відгук на «20 днів у Маріуполі». Оскароносна українська документалка справила на ігротворця дуже сильне враження.

Затьмарена новинами про нові війни, землетруси та інші катастрофи, війна в Україні продовжується. Цей документальний фільм показує відчай перших 20 днів від вторгнення Росії в Україну до евакуації з Маріуполя.

Він зображує реальність «нескінченної війни», що розгортається на цій землі, відрізаній від зовнішнього світу, без телефонів чи інтернету. Цей фільм змінює уявлення про справжнє значення журналістики й природу війни для тих із нас, хто не помічає лавини фейкових новин у соціальних мережах.

«Війни не починаються з вибухів; вони починаються з тиші». Ці слова, тихо сказані репортером на початку фільму, я не забуду ніколи.

— написав Коджіма

Дуже важливо, що документальний фільм українського військового кореспондента, письменника й відеографа Associated Press Мстислава Чернова про облогу Маріуполя в лютому-березні 2022 не загубився після всіх церемоній. Все більше людей дивляться та бачать, що у цей світ несуть росіяни.

Якщо ви так і не потрапили на театральний прокат «20 днів у Маріуполі», зараз стрічку вже можна переглянути на всіх ключових медіамайданчиках України — Київстар ТБ, Sweet.TV, Megogo — а також на Netflix.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Кавалер українського ордена «За заслуги» ІІІ ступеня: помер легендарний актор Ален Делон

Ален Делон

Silent Hill 2 Remake виявився кращим за очікування журналістів

sh2r

Star Wars Outlaws — гра, яких ми не бачили від Ubisoft уже давно (але дуже хотіли)

Star Wars Outlaws

Ми ПЕРШИМИ в Україні пограли в Star Wars Outlaws. І це дуже…(ЕКСКЛЮЗИВ)

Star Wars Outlaws

Документальний фільм про створення гри «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля» вийшов на Київстар ТБ

Епізоди. Тінь чорнобиля

Мультивсесвіт фансервісу й саморефлексії — Враження від фільму «Дедпул і Росомаха»

deadpool wolverine poster header

ГІ*НО: враження від бети Concord

Concord

Докопатись до дна! Враження від української Codename: Ocean Keeper

p.ua.codename ocean keeper