web analytics

FIFA анонсувала чемпіонат світу з Rocket League… але без України

Футбольна федерація FIFA, втративши зв’язок (і заодно чималі гроші) з EA Sports, взялася за іншу відому футбольну гру — Rocket League (наш огляд). Та ще й відразу анонсувала чемпіонат світу!

Звісно, формально це робиться, щоби «стимулювати глобальне зростання кіберспортивного футболу у всьому світі». Але насправді причина анонсу більш прозаїчна — завдяки славі Rocket League FIFA просто хоче вхопити собі шматок хоч якоїсь медійної уваги, зважаючи, що EA продовжує показувати, як же добре їм живеться без кодла корумпованих старперів FIFA й нещодавно додала у FC24 режим, присвячений Євро-2024 з актуальними складами учасників й оформлення стадіонів.

FIFA, схоже, так сильно квапилася владнати основні домовленості на час Євро, що анонс чемпіонату світу з Rocket League позбавлений будь-яких подробиць. Усе, що ми знаємо, — організатори запросять 16 національних команд по 4 гравці в кожній (3 в основі + й запасний)… і все. Дати проведення, місце, формат, призовий фонд — усе це мають оголосити згодом.

До всього, FIFA відбиратиме країни-учасниці за загальною кількістю гравців у Rocket League й успішністю представників цих країн на місцевих і міжнародних офіційних змаганнях Rocket League Majors. А далі вже асоціації відібраних країн проводимуть кваліфікації за потреби, щоби визначити остаточний склад збірної

І для України в цих критеріях нема нічого хорошого. За кількістю зароблених призових у кіберспортивному сегменті Rocket League Україна посідає аж 80-те місце у світі, а наш найуспішніший (і на жаль, єдиний) про-гравець Андрій Рибак наразі в інактиві. Тому шанси побачити представників України на цьому чемпіонаті світу майже нульові.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

NAVI стали чемпіонами ESL Pro League XX із Counter-Strike 2

p.ua.navi epl 20

Нова Battlefield поверне сучасний сетинг, класи та ліміт на 64 гравця

battlefield concept

Star Wars Jedi: Survivor отримала патч з покращенням продуктивності перед релізом на PS4 і Xbox One

Star Wars Jedi: Survivor

У сюжеті S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl не буде відкритої агресії до Росії, лише виславляння культури України

stalker 2

Відкрито реєстрацію на 2х2 турнір з Rainbow Six Siege під патронатом Федерації кіберспорту України

tom clancy's rainbow six sieg

Англійська Прем’єр-ліга визначатиме офсайди за допомогою iPhone

p.ua.iphone var

До 2027 Take-Two Interactive планує випустити цілих 40 ігор

take two

Доходи Electronic Arts просіли, але Dragon Age: The Veilguard і таємна партнерська гра мають їх покращити

it takes two

Популярне