web analytics

Японська студія Tose втратила понад 2 000 000$ через скасування ігор партнерами

Допоміжна японська студія Tose Software зафіксували збитки у розмірі 2,28 млн доларів за період в 9 місяців, з 1 вересня 2023 по 31 травня 2024, через скасування численної кількості ігор її партнерами.

Tose одна із тих студій, яка завжди знаходиться в тіні, але причетна до розробки чималої кількості відомих японських ігор, із останнього вона працювала над Paper Mario: The Thousand-Year Door, CRISIS CORE Final Fantasy VII Reunion, Dragon Quest Monsters: The Dark Prince, Scarlet Nexus, Sekiro: Shadows Die Twice, Final Fantasy I-VI Pixel Remaster тощо.

Через те, що студія завжди покладалася на роботу зі сторонніми компаніями, скасування ігор її партнерами спричинили чималі збитки, оскільки прибутків з них Tose більше не отримає. Ще деякий час ситуація залишатиметься невизначеною, однак компанія вже працює над покращенням ситуації та планує наздогнати імпульс завдяки іншим іграм, які наразі знаходяться в активній розробці.

Хоча Tose не уточнює, які саме клієнти скасували проєкти, скоріше за все ними були Square Enix та Bandai Namco. Перша офіційно повідомила, що відмовилася від низки неансованих ігор, а друга за останній рік втратила близько 50 млн доларів на провальній Blue Protocol та ще 25 млн доларів на іграх від власних студій, що, можливо, теж змусило переглянути плани на фінансування майбутніх проєктів.

TMNT Donatello

Cподобалася стаття? Підтримай PlayUA

На платформі Donatello ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Donatello отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Tango Gameworks працює над мультиплеєрною грою, поки Krafton викуповує права на Hi-Fi Rush

hi fi rush

Очільник серії Tekken вважає, що в збірниках минулих частин файтинґів немає сенсу

tekken

Анонсовано 3D-платфомер в стилістиці орігамі Hirogami

hirogami

Продажі Star Wars Outlaws поки не виправдали очікувань Ubisoft. Ігри компанії повернуться у Steam

Star Wars Outlaws

Banishers: Ghosts of New Eden не виправдала фінансових очікувань Don’t Nod

Banishers: Ghosts of New Eden

Якудза про піратів. Анонсовано спіноф Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii

like a dragon pirate yakuza in hawaii

В мережу потрапили перші фото Nintendo Switch 2

switch 2

Анонсовано безкоштовний шутер в стилістиці аніме Fate Trigger: The Novita

fate trigger the novita

Популярне