Новини

Компанія Wargaming підбила підсумки 2018 року та поділилася планами на майбутнє

Ювілейний для компанії Wargaming рік був багатим на масштабні події. Компанія закінчує його з десятьма продуктами та гігантською армією користувачів, яка нараховує 200 мільйонів гравців з усього світу. І 10 мільйонів з них припадає на Україну. То що ж такого змогла Wargaming досягнути за рік у своїх іграх і з чим вона піде у 2019-ий?

World of Tanks

У березні в «Танках» вийшло епохальне оновлення 1.0, завдяки якому гра отримала новий графічний рушій Core, а разом із ним нову графіку та звук. 29 мап зазнали тотальної переробки, а тдо всього ще й з’явилася тридцята — «Штиль». А “танковий футбол” у співпраці з легендарним голкіпером Джанлуіджі Буффоном, який приурочили до чемпіонату світу з фтуболу, став наймасштабнішою ігровою подією за всю історію World of Tanks.

У грі з’явилося дві нові гілки танків: польська та італійська. Таким чином, парк World of Tanks зараз налічує 11 гілок та понад 570 одиниць техніки. А з нагоди 10-річчя World of Tanks найвідданіші прихильники гри отримали жменьку приємнощів залежно від свого стажу.

Дванадцятого грудня о 12:12 у мінському аеропорту приземлився чорно-помаранчевий «Танколіт 2.0» — плід спільних зусиль Wargaming та «Белавіа», який готується взяти нову висоту в ігровій рекламі. На фюзеляжі літака чітко вгадується силует танка, а у центрі розміщений зубр ― один із символів Білорусі. На відміну від літака-попередника, новий Танколіт брендований не лише зовні, а й усередині, а на кожному зі 107 столиків розташувалася унікальна довідка про той чи інший знаменитий танк або САУ.

Також цього року World of Tanks отримала свій четвертий «Золотий джойстик». Таким чином, «Танки» стали першою грою, яка перемогла у одній і тій же категорії два роки підряд. Проте Wargaming не планує зупинятися на досягнутому і в 2019 збирається додати до World of Tanks повноцінну гілку французької колісної техніки з 5 прокачуваних машин та однієї преміальної. У грі вони виконуватимуть роль розвідників, чому сприятиме їхня висока швидкість та маневреність.

Вподобаний багатьма гравцями режим «Лінія фронту» повернеться у новому році, а точніше, у першій його чверті. Як і раніше, це будуть бої у форматі 30 на 30, але з деякими допрацюваннями. Окрім того, цей режим тепер стане регулярним і буде доступним по тижню щомісяця, починаючи з лютого.

World of Warships

У цьому році випущено три глобальні системи оновлень, так звані тематичні арки ― французька, американська та британська, які дозволили помітно урізноманітнити контент у грі. Найближчим часом на командирів очікує поява серйозно перепрацьованого класу авіаносців, який зараз перебуває на стадії тестування. Загалом їх можна сприймати як абсолютно новий клас, збалансованіший відносно інших кораблів у грі. Також з’явилися або були суттєво допрацьовані режими «Гонка озброєнь», який планують зробити постійним, «Бої у сутінках», а також режими кланових боїв.

У майбутньому планується додати до гри нову гілку з британськими авіаносцями. Також у грі з’явиться ціла ескадра лінкорів СРСР, а одним з основних напрямків розвитку 2019 року стане допрацювання класу підводних човнів.

World of Tanks Blitz

У 2018 році World of Tanks Blitz виповнилося 4 роки, протягом яких проект показував постійний ріст, ставлячи нові рекорди. Як приклад, під час осіннього івенту Mad Games, до гри долучилося понад 250 000 користувачів. Усього, на даний момент, гру скачали понад 100 мільйонів раз у всьому світі. Наступного ж року, команда планує працювати над новою європейською гілкою танків, новими мапами, камуфляжами та обвісами.

World of Warships Blitz

Менше ніж за рік гра досягла 10 мільйонів завантажень. У World of Warships з’явилася система ліг, що дозволяє гравцям заробляти додаткові ігрові бонуси, а також гілка французьких крейсерів з 10 кораблів. Команда планує наступного року викотити оновлення, що додасть 4 гілки кораблів, та розвивати змагальні ігрові режими, одним з яких стане «Війна флотилій».

Wargaming Mobile

Мобільний напрямок стане ключовим пріоритетом в роботі компанії у 2019 році. Для цього створено потужну інфраструктуру, у яку входить 6 офісів, команди Bussiness Inteligence та Payments та повноцінний видавничий підрозділ. Зараз у Wargaming Mobile працює 350 людей. На даний момент, уже 4 студії підписали з Wargaming договори на розробку ігрових прототипів та ще з двома ведуться активні перемовини.

Gods & Glory

Гра від новосибірської студії Friday’s Games, Gods & Glory, за два роки досягла 2 000 000 завантажень у всьому світі та ввійшла у десятку найкращих мобільних стратегій у понад 30 країнах. Також проект встиг побувати у топ-10 проектів з найкращим прибутком.

Pagan Online

У 2018 Wargaming анонсувала вихід Pagan Online, створеної у жанрі hack’n’slash aRPG гри за авторством сербської студії Mad Head Games. Гра створена для тих, хто цінує «дух старої школи» та має низку запитань до сучасної ігрової індустрії, особливо у галузях якості ігор та монетизації. «Язичницький» сетинг дозволяє грі бути глобальною, а команді надає невичерпне джерело натхнення, так як 99% своєї історії людство провело до появи організованої релігії. Тестування гри проходить у Європі та Північній Америці, одна подати заявку можуть і гравці зі Сіхдної Європи на сайті pagan-online.com.

Disqus Comments Loading...