Вперше зафільмовано великодку, якій 17 років

Іноді на те, щоб знайти великодку влучно заховану творцями гри ідуть роки. Іноді знайти її виходить, а от зробити скріншот чи відео гравець чи то забуває, чи то не думає і великодка стає міською легендою про яку точаться багаторічні дискусії. Саме так вийшло з інді-грою далекого 2005 року Ping! від культової у вузьких колах контори CC & SH, великодку в якій остаточно підтвердили лише через 17 років після релізу. Почалося все з того, що відомий австралійський YouTuber та ґеймер-розслідувач Джеймс з каналу The Easter Egg Hunter знайшов на TV Tropes згадку про великодку, про яку раніше ніде інформації не бачив. З’вязавшись з розробником гри Стівеном Гантом (власне SH в назві студії), Джеймс отримав чітки інструкції як знайти секрет: повністю пройти гру, клікнути на конкретний блок на титрах, а потім на конкретний піксель біля другого напису назви там само (між іншим, цікаво що передує випадковому віднайденню таких секретів — звичка клікати на все яка у багатьох залишилась з point-and-click ігор 1990-х?..).

Результат можна споглядати на свіжому відео про страшні великодки (з 03:28), але слід попередити, що слово “страшні” тут виведене не дарма, бо великодка, як мінімум, діє на нерви. Як і всі інші в цьому відео, в той чи інший спосіб.

В самій грі великодка діє на нерви ще більше, адже єдиний спосіб виключити цей далеко не тихий жах — викликати диспетчер завдань Windows і закрити гру через нього. Тим, хто вміє читати китайську буде ще більш не по собі, адже глючний меседж по черзі показує “Ви вмерли” і “Всі вмерли” (що з одного боку і розповсюджене формулювання з точки зору відеоігор, а з іншого виглядає в цьому конкретному контексті якось страшнувато). Ніякого глибинного сенсу за цим жахастиком насправді немає — одного разу Гант випадково створив луп зі звуку смерті боса в грі і вирішив що таке гріх десь не використати, а де і як само вирішив тому що є шанувальником японської франшизи “Дзвінок” (Ringu). Ймовірно, що асоціація прийшла йому в голову через співзвучність англомовної назви “Дзвінок” (The Ring) з назвою його гри.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

В Return to Monkey Island знайшли першу великодку

Battlefield: Hardline кепкує з CoD: Advanced Warfare

Три унікальні анімації перезарядки у Battlefield Hardline

Пориньте у світ готики та магії разом із українською візуальною новелою Argumentum ad Culpam

p.ua.argumentum ad culpam

Bloober Team представить дві нові гри цього року

the medium

Зворотна сумісність ігор, але не джойконів: нові подробиці Nintendo Switch 2

switch 2

Хідео Коджіма оцінив український фільм «20 днів у Маріуполі»

Criterion Collection

Гендиректора Paramount Global звільняють за сповільнення продажу компанії

p.ua.Боб Бакіш

Популярне