Оголошено переможців Ukrainian Visual Novel Jam 3

Добіг кінця вже третій Ukrainian Visual Novel Jam, який організував інді-розробник Руслан Саліков (TERNOX Games). Усього за 2 тижні учасники (серед яких були як команди, так і поодинокі розробники) створили понад 60 візуальних новел українською, об’єднаних темою віртуальності. Ще 2 тижні тривав період оцінювання, де учасники читали чужі твори й виставляли їм бали за текст, візуал, звук, задум, реалізацію й відповідність темі. Аж ось буквально годину тому було закінчено підрахунок балів і оголошено розподіл по місцях.

Перемогу в конкурсі здобула гра «Листоноша Еві з ковчега “Авора”» (спробуйте, вона безкоштовна й коротка) — неймовірно стильна й зворушлива історія про допитливу дівчинку Еві, яка, попри бентежне життя в химерному постапокаліптичному світі, дарує мешканцям “Авори” віру в майбутнє. Варто зауважити, що гра була створена однією людиною. Подивитися наше проходження (ми тоді ще не знали, що ця робота переможе) й почути всі слова в бік Анни Горак можете нижче (ось тут відразу таймкод на початок новели):

Перша десятка робіт виглядає так:

  1. Листоноша Еві з ковчега Авора
  2. Резонатор
  3. Політика безпеки
  4. Її Цукропати
  5. Проєкт “Камі”
  6. Роботризна
  7. єВихід
  8. Чи всі світи такі?
  9. Спокута
  10. Коти. Люди. Війни

Із повним переліком можна ознайомитися тут.

Стосовно призів, то творці робіт першої п’ятірки отримають по 5000₴, які вони заздалегідь можуть переказати у благодійні фонди на свій розсуд. Також Ternox обіцяв за кожну готову конкурсну роботу відправити по 500₴ у фонд “Повернись живим”, і зробив це якраз перед оголошенням результату, за що організатору окрема дяка.

І хоча Ukrainian Visual Novel Jam 2 добіг кінця, ми все ж продовжимо вам показувати найкращі роботи конкурсу (і ті, які нас зацікавили незалежно від своєї підсумкової оцінки), тому приходьте до нас на стріми-читання, які проходять щосереди о 19:00 на наших каналах у Twitch i YouTube.

BMAC Zelda

Сподобалася публікація? Підтримай PlayUA

На платформі Buy Me a Coffee ви можете підтримати нас як одноразовим донатом, так і оформити щомісячну підписку. Усі наші підписники на Buy Me a Coffee отримують цифрові або фізичні приємнощі залежно від суми донату. Долучайтеся до нашої спільноти!

Підтримати

Читайте також

Фестиваль українських ігор повернеться в Steam у серпні

ukrainian games festival

Manor Lords продалася мільйоном копій всього за 4 дні

manor lords

Найбажаніша гра в Steam, стратегія Manor Lords, побила новий рекорд

manor lords

Hasbro шукає партнерів, щоби зробити наступну Baldur’s Gate без Larian

baldur’s gate 3

Шутер XDefiant від Ubisoft матиме офіційну українську локалізацію

xdefiant

Творець Hellblade покинув студію Ninja Theory. Але це ніяк не зашкодить Hellblade 2

Тамім Антоніадес

«Відчувається наче гра від PlayStation Studios» — Журналісти у захваті від Hellblade 2

hellblade 2

Geekach анонсував локалізацію легендарної настілки Twilight Imperium

p.ua.odissey