Rockstar закриє Red Dead Online до кінця 2022 року?

GTA Online може похизуватися десятками мільйонів гравців, ледь не щомісячними оновленнями, горою активностей, а тепер ще й окремою версією для консолей нового покоління, запланованою на березень. Read Dead Online не має нічого з цього переліку. Звісно, мало яка гра в принципі може зараз конкурувати з онлайн-версією GTA, проте справи в RDO йдуть відверто погано — і Rockstar Games м’яко натякають, що їй залишилося недовго жити.

За майже три роки свого існування Red Dead Online отримала нового контенту менше, ніж у GTA Online влітає за півріччя. І якщо простежити його динаміку, то все виглядає досить печально. Перших пів року існування Red Dead Online там практично не було жодного іншого контенту, крім всього, що ми вже бачили в Red Dead Redemption 2 — та й новіть не в повному обсязі.

У 2019 розробники додали 4 професії — Торговця, Головоріза, Збирача і Самогонника. У 2020 взагалі була повна тиша, і тільки після протесту гравців, які вбралися клоунами, Rockstar додали до гри ще одну професію, Природознавця. У 2021 році вийшло оновлення “Криваві гроші” з куцим завданням… і все.

За день до анонсу великого сюжетного доповнення для GTA Online, до RDO просто повернули сніг та докинули кілька мап для PvP-режимів. Жодних інших новин Rockstar не повідомляли, проте гравці вже морально готові до шести місяців повного затишшя. І це в кращому випадку.

Простежити бодай приблизну кількість гравців у Red Dead Online складно, через те, що активні гравці в RDR 2 теж можуть складати аудиторію онлайн-версії. Але якщо дивитися тільки на самостійну версію Red Dead Online (яка за іронією, на ПК є популярнішою, бо на консолях гравці досі стикаються з критичними баґами, які можуть витерти їм увесь прогрес), то за останніх кілька місяців до гри заходило від 20 до 50 тис. користувачів на добу (для порівняння, у GTA Online тільки в одному Steam грає близько 2 млн осіб на добу).

І хоча видавництво Take-Two постійно наголошує на успішності Red Dead Redemption 2, загальний наклад якої наближається до 40 млн примірників, про актуальний стан Red Dead Online зазвичай ніхто не говорить. Тож у кращому випадку Rockstar просто офіційно припинить контенту підтримку RDO і просто триматиме сервери ввімкненими. Проте якщо Take-Two вважатиме ці витрати невиправданими, а кількість активних гравців продовжить зменшуватися й далі, то наприкінці року Red Dead Online чекатиме остаточна смерть.

Disqus Comments Loading...
Опубліковано
Олег Куліков